We hebben wat boeken op een rijtje gezet die nuttig zijn geweest tijdens ons herstel. Misschien zit er ook iets voor jou tussen. Of heb je zelf een suggestie, die anderen wellicht kan helpen. Laat het ons dan weten via het contactformulier.

Recovery Dharma

Recovery Dharma is geschreven door leden van de Recovery Dharma community en vertaald door de Nederlandse Sangha in 2020. Het beschrijft een weg tot bevrijding van verslaving, middels mindfulness, zelfonderzoek en compassie. Het boek is onderverdeeld in drie aspecten: Boeddha, Dharma en Sangha. Bij elk van deze aspecten worden vragen gesteld die je kunt gebruiken als zelfonderzoek. Meditaties en een meeting format zijn toegevoegd, zodat ook nieuwe groepen zelf een bijeenkomst kunnen starten.

Tara Brach - Radicale Compassie

In ‘Met radicale compassie naar de wereld kijken’ licht Tara Brach de innovatieve RAIN-methode toe. Deze methode leert je in 4 kleine stappen met meer mindfulness en compassie naar elke situatie te kijken. En als je dat eenmaal kunt, sta je vanzelf krachtiger in het leven. In dit boek geeft Tara Brach de inzichten die we nodig hebben om pijnlijke overtuigingen los te laten en emotioneel te helen. Meer compassie heeft als resultaat dat we onszelf meer rust gunnen.

Pema Chödrön - Alles is hier welkom

Met persoonlijke verhalen en praktische oefeningen moedigt Pema Chödrön ons aan om onszelf en onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Dat kan alleen als we onze pijn aanvaarden en niet weglopen bij weerstand. Alles hier is welkom helpt ons om onze eigen en andermans fouten te accepteren, tegenslagen te zien als mogelijkheden voor innerlijke groei en uit te gaan van het goede in alle mensen, ook als we het fundamenteel oneens zijn. Wijsheid voor velen, ongeacht hun religie en spirituele traditie.

Thich Nhat Hanh - Het Wonder van mindfulness

In ‘Het wonder van mindfulness. De klassieke gids’ geeft zenmeester Thich Nhat Hanh praktische aanwijzingen en oefeningen om kalmte en gemoedsrust te vinden. Zelfs simpele handelingen, zoals theedrinken of een avondwandeling maken, kunnen krachtige oefeningen vormen voor innerlijke rust. Via mindfulness leren we ons te verbinden met het hier en nu, zodat we onszelf en de wereld om ons heen steeds beter begrijpen. Thich Nhat Hanh brengt wezenlijk geluk voor iedereen binnen handbereik.