Inclusie & Veiligheid

Inclusie & Veiligheid

Werkgroep | iv[at]recoverydharma.nl

De werkgroep Inclusie & Veiligheid bestaat momenteel uit een vijftal sangha-leden die op regelmatige basis samenkomt. Gezamenlijk onderzoeken en bespreken we de veiligheid en inclusiviteit binnen Recovery Dharma Nederland. Als je ergens tegen aan loopt en ondervindt dat er dingen zijn die anders zouden kunnen, nodigen we je van harte uit om ons te mailen. Net als in meditatie, is dit voor ons ook een beoefening.  We doen ons best om deze gemeenschap zo inclusief en veilig mogelijk te maken.

Als jij je onveilig voelt tijdens een bijeenkomst, of in het contact met een sangha-lid daarbuiten, dan willen we je vragen om dit met de betreffende voorzitter/persoon te bespreken. Ook dit is een beoefening: aangeven wat we als onprettig ervaren en gezamenlijk een weg proberen te vinden.

Mocht dit niet voldoende zijn en/of jij je hier niet veilig genoeg in voelen, dan kun je ons een mailtje sturen. Dit kan naar iv[at] recoverydharma.nl. In de mail kun je aangeven wat de situatie is en waar je hulp bij nodig hebt. Ook kun je een voorkeur opgeven als je het liefst contact hebt met iemand van een specifiek gender. We doen ons best om hierin te faciliteren en samen met jou naar een oplossing te zoeken.

Mocht het zo zijn dat je liever contact hebt met iemand buiten onze organisatie, dan kan dit ook. We zijn een samenwerking aangegaan met Bay Hagebeek. Zijn gegevens vind je hieronder.

 

Bay Hagebeek

Bay Hagebeek

Extern Vertrouwenspersoon | vp[at]bayhagebeek.nl

Met ingang van 1 juni 2022 fungeert Bay als externe vertrouwenspersoon voor Recovery Dharma Nederland.

Over mij:
Ik (hij / hem) ben opgeleid tot meditatieleraar door leraren JoAnna Hardy en Vinny Ferraro (USA) (theravada), eigenaar van een zorg- en coachingorganisatie die mensen ondersteunt om te gaan met en herstellen van indringende levensgebeurtenissen, ouder van twee kinderen en ervaringsdeskundig in gendertransitie. 

Daarnaast schrijf ik columns en artikelen voor mijn eigen blog en online boeddhistisch platform Bodhi. Ik leidde in Nijmegen vijf jaar lang Insight RevolutionSangha, een meditatiegroep in de Theravada traditie en was de oprichter van Stichting Refuge Recovery Nederland (2017) waarbij in samenwerking met Gemeente Nijmegen tien mensen een half jaar lang deelnamen aan een herstel-meditatiegroep gebaseerd op boeddhistische principes. Sinds mei 2022 ben ik verbonden aan Zen Centrum Nijmegen waar ik vanaf september een doorgaande groep leid.

Het is mijn missie om mensen in contact te brengen met hun eigen kracht. Alle mensen zijn het waard om een fijn leven te hebben en iedereen kan herstellen van indringende gebeurtenissen. Niet iedereen heeft zelf die mogelijkheden, ik zet mij dus graag in om mee te bouwen aan een samenleving waarin die mogelijkheden makkelijk toegankelijk worden.

Als de behoefte daar is en je graag vertrouwd contact wilt met iemand buiten de sangha, kun je mij bereiken via vp (at) bayhagebeek.nl