Nieuwe Podcast over Zuiver Levensonderhoud en de Zuivere Verbinding in Herstel!

In deze nieuwe episode van ‘Boeddha’s in Herstel’, de podcast van Recovery Dharma NL, onderzoekt één van onze leden welke rol het Zuivere Levensonderhoud kan hebben in het proces van herstel van verslaving. Zuiver Levensonderhoud is de 5de spaak uit het wiel van het Achtvoudige Pad en tevens het laatste onderdeel van de Ethiek Groep – en daarmee een belangrijk onderdeel van het beoefenen van het ethisch leven.

Aandacht voor levensonderhoud en verbinding in Herstel

Levensonderhoud – de wijze waarop je je brood verdient – lijkt misschien wat minder sexy als onderwerp dan ons verdiepen in zelfcompassie of het het zoeken naar de betekenis van Zuiver Inzicht. De invulling van ons Levensonderhoud is pragmatisch en concreet en lijkt daarmee misschien wat saai. Maar als je beseft dat we een aanzienlijk deel van ons leven besteden aan ons werk, waarom zouden we dat werk dan scheiden van onze aandacht en mindfulness? En hoeveel invloed heef ‘hoe we ons werk ervaren’ eigenlijk op het startpunt van onze verslaving – en dus uiteindelijk ook op het bewaren van ons evenwicht in herstel?

Over burn-out, workaholic, zuivere verbinding, stoppen en Guanyin

Kan het stoppen met giftig werk soms net zo zeer een bron van lijden zijn als volledig wegvluchten in je werk? Waarom is juist het kijken en onderzoeken van de Zuivere Verbinding die we aangaan met het leven zo van belang als we het hebben over Zuiver Levensonderhoud? Bestaat dat eigenlijk wel in onze huidige, globale wereld, Zuiver Levensonderhoud? En wat heeft een Chinese godin als Guanyin hier ook nog eens allemaal mee te maken?

Je beluistert de podcast o.a. via spotify!

Podcast Recovery Dharma NL - Boeddha's in Herstel over Zuiver Levensonderhoud en de Zuivere verbinding in Herstel van Verslaving