Zelf oefenen met meditaties en lezingen

Zelf oefenen met begeleide meditaties

Zelf oefenen met meditaties en met behulp van lezingen? Dat doe je via de links op onderstaande pagina. Je vindt er o.a. een database met geschikte meditaties die we in de praktijk hebben uitgeprobeerd, van basismeditaties van 10 tot 15 minuten, tot verdiepende meditaties van rond de 60 minuten. De links leiden je naar verschillende mogelijkheden om ook buiten bijeenkomsten te oefenen met begeleide meditaties. Je kunt er ook voor kiezen om in stilte te zitten. Wees hoe dan ook niet te streng en veeleisend: het is nuttig om met korte meditaties te beginnen, zodat je geleidelijk de lengte van je meditaties kunt uitbouwen.

Zelf oefenen met lezingen & inspiratie

Op de websites van Dharma Seed en AudioDharma staan ook ‘dharma talks’. Dit zijn lezingen door beoefende leraren over verschillende onderwerpen. Je kunt ze gebruiken om je begrip en inzicht te ontwikkelen.

 

Oefenen met meditaties en lezingen bij Recovery Dharma NL

Recovery Dharma YouTube (NL)

Meditaties ingesproken door leden van Recovery Dharma Nederland.

Ga

Recovery Dharma Youtube (EN)

Engelstalige meditaties ingesproken door leden van Recovery Dharma.

GA

Recovery Dharma NL Soundcloud

Nederlandstalige meditaties, ingesproken door leden van Recovery Dharma, te beluisteren via soundcloud.

GA

Insight Timer (EN/NL)

Een omvangrijke website én app met duizenden begeleide meditaties, in allerlei talen. En, zoals de naam al verklapt: een timer. (Als je zoekt op Recovery Dharma, zijn we hier ook te vinden)

Ga

Begeleide Meditatie Database (EN/NL)

Een database gecreëerd door leden van Recovery Dharma Nederland. We hebben ondervonden dat deze meditaties passend zijn in ons programma en bijdragen aan onze beoefening.

Ga

30NOW (NL)

Een gemeenschap van Nederlandse beoefenaars en begeleiders. Elke dag is er een begeleide meditatie waar je live aan kunt deelnemen. 

Ga

Dharma Seed

Een website met begeleide meditaties & dharma talks, vaak afkomstig uit retraites en stilte dagen.

Ga

Audio Dharma

Een website met begeleide meditaties & dharma talks, vaak afkomstig uit retraites en stilte dagen.

Ga