Programma voor herstel bij Recovery Dharma NL

Programma voor herstel van verslaving Drie Juwelen Boeddha Dharma Sangha RD NL

Programma voor Herstel van Verslaving bij Recovery Dharma NL

Programma voor Herstel: Recovery Dharma biedt een plek waar je samen met anderen een Boeddhistisch geïnspireerd pad van herstel van alle soorten verslavingen kunt bewandelen.

De structuur van ons programma voor herstel is opgebouwd rondom wat wel de “Drie juwelen van het Boeddhisme” worden genoemd: de Boeddha (het vermogen tot onze eigen ontwaking en het doel van het pad), de Dharma (hoe we daar komen), en de Sangha (onze reisgenoten).

Het boek van Recovery Dharma NL beschrijft hoe we het programma voor herstel inzetten om te herstellen van verslaving en de manieren waarop we ons programma eigen maken. Het programma voor herstel van Recovery Dharma is geen ‘one-size-fits-all’-aanpak. Het is een dynamische verzameling hulpmiddelen en technieken om verlichting te vinden van het lijden van verslaving.

BOEDDHA

We nemen toevlucht in onze eigen potentie om te helen en herstellen van het lijden veroorzaakt door verslaving.

DHARMA

We nemen toevlucht in de Boeddhistische leringen van de Vier Nobele Waarheden en het Achtvoudige Pad.

SANGHA

We nemen toevlucht in de gemeenschap van anderen die samen met ons het pad
bewandelen.

In de praktijk

Bezoeken we bijeenkomsten en beoefenen we meditatie. We verdiepen ons begrip van de leringen van de Boeddha door te lezen en luisteren. We ontwikkelen vriendschappen met anderen die ook het pad bewandelen. We beginnen het vermogen te ontwikkelen om gezonde keuzes te maken.

Beginnersgids