Zuivere Inspanning: nieuwe #Podcast te beluisteren van Boeddha’s in Herstel!’

Ditmaal staat de vraag centraal wat de rol van Zuivere Inspanning is bij het werken aan herstel van verslaving. Gaat het om de hoeveelheid energie die we steken in ons herstel en het aantal keren dat we mediteren? Of gaat het juist om het ontwikkelen van Wijsheid, om inzicht en compassie in inspanningen voor ons herstel?

Zuivere Inspanning, perfectionisme en herstel van verslaving

En wat is eigenlijk het verband tussen verslaving en perfectionisme? Wat is de betekenis van het ‘gezonde midden’ en waarom nodigt juist de beoefening van de Zuivere Inspanning – de beoefening van ‘samma vayama’ – ons uit tot zelfonderzoek in herstel?

Kortom; weer genoeg inspiratie voor onderzoek tijdens onze bewandeling en beoefening op het Achtvoudige Pad!

Je beluistert de podcast via door hier te klikken

————————

Tijdens de Podcast van Boeddha’s in Herstel hoor je enkel en alleen persoonlijke belevingen over #boeddhisme en #herstel van #verslaving. Ondervind tijdens het luisteren vooral wat dit voor jou betekent en hoe jij dit ervaart!

Wil jij meepraten over jouw ervaringen met het werken aan herstel van verslaving en hoe het Boeddhisme en de beoefening van mindfulness en compassie jou daarbij ondersteunen? De volgende opname is Zondag 11 juni, ditmaal over Zuivere Aandacht. Van harte welkom om via Zoom aan te sluiten en mee te praten!

Zuivere Inspanning bij herstel van verslaving Recovery Dharma Boeddha's in Herstel Podcast