Recovery Dharma NL biedt twee keer per week – op de zondagochtend en woensdagavond – een online bijeenkomst, zodat iedereen die valt binnen het Nederlandse taalgebied en die zich op het pad naar herstel wil laten inspireren door de Boeddhistische beoefening van meditatie en mindfulness daarvoor bij ons kan aansluiten. Op dit moment is er daarnaast ook een fysieke meeting op de zaterdagochtend, in Nijmegen.

Fysieke meetings

We begrijpen natuurlijk dat het niet altijd mogelijk is om voor deelname aan een fysieke meeting van Recovery Dharma helemaal naar Nijmegen te reizen. Tegelijk hebben we ervaren dat juist het fysieke ontmoeten in het bijzonder bijdraagt aan de verdieping van de beoefening bij herstel. Elkaar niet door een scherm en bemiddeld door technologie meemaken. Maar juist naast elkaar zittend, samen oefenen in aandacht en meditatie en in elkaars nabijheid delen over eigen ervaringen en worstelingen in herstel met behulp van de Boeddhistische praktijk van de Vier Nobele Waarheden en het Achtvoudige Pad. Fysiek samenkomen verdiept de beoefening en het werken aan herstellen binnen de sangha.

Starterskit

Daarom willen we deelnemers graag aanmoedigen om, naast het bezoeken van de online meetings, een eigen fysieke bijeenkomst te starten in hun woonplaats. We willen deelnemers die zich daartoe geïnspireerd voelen, graag helpen om een eigen lokale bijeenkomsten te beginnen. Daarvoor hebben we een speciale starterskit ontwikkeld.

In een starterskit zit:

  • Het boek van Recovery Dharma
  • Een instructie-overzicht ‘Hoe een eigen bijeenkomst te starten’
  • Het format voor de bijeenkomst, gelamineerd, samen met gelamineerde versies van onze ‘readings’: de Beoefening, de Vier Nobele Waarheden en het Achtvoudige Pad, de Wens tot Verlichting en de Kernintenties
  • Een inspirerende PR-folder die als voorbeeld kan dienen voor eigen lokale publiciteit
  • Een Recovery Dharma pen en een handbeschilderde steen als symbool van het Levenswiel op aarde

Bestellen

De Starterskit is voor 15 euro (incl. verzendkosten) te bestellen door een mail te sturen naar info[at]recoverydharma.nl, of via het contactformulier op onze website, onder vermelding van je adres waar de starterskit heengestuurd kan worden. Je ontvangt van ons dan bevestiging van je bestelling, samen met een betaalverzoek via Tikkie.

Omdat we het voor iedereen mogelijk willen maken om een bijeenkomst te starten in de eigen omgeving kun je ons ook altijd benaderen als de financiële mogelijkheden eigenlijk ontbreken voor het bestellen van een starterskit. We helpen je graag op weg!