Zuivere Aandacht: nieuwe #Podcast te beluisteren van Boeddha’s in Herstel!’

Er is weer een nieuwe podcast gepubliceerd van Recovery Dharma NL. Aflevering 18 van Boeddha’s in Herstel onderzoekt wat de rol van Zuivere Aandacht is bij het werken aan herstel van verslaving.

Mindfulness, Satipatthana en Zuivere Aandacht bij Herstel van Verslaving

Is het werken aan Mindfulness in Recovery Dharma hetzelfde als het volgen van een programma als het MBSR? (Het Mindfulness Based Stress Reduction programma van Jon Kabat-Zinn?) En wat is er eigenlijk ‘spiritueel’ aan het ontwikkelen van Opmerkzame Aandacht? Waarom is het ontwikkelen van Aandacht juist van belang als als we werken aan Herstel van Verslaving? En hoe kunnen we de Weg van Aandacht – de satipatthana – uitoefenen als we los van het kussen zijn? Weg van de meditatie, in het dagelijkse leven. Wanneer we stuiten op momenten dat onze innerlijke criticus los gaat en we verdwaald zijn geraakt in de trance van stress, plannen en vermijding, weg van het hier-en-nu. Hoe helpt Zuivere Aandacht ons dan om niet terug te vallen in verslavingsgedrag?

Kortom; genoeg inspiratie voor onderzoek tijdens onze bewandeling en beoefening op het Achtvoudige Pad!

Je beluistert de podcast via door hier te klikken

————————

Tijdens de Podcast van Boeddha’s in Herstel hoor je enkel en alleen persoonlijke belevingen over #boeddhisme en #herstel van #verslaving. Ondervind tijdens het luisteren vooral wat dit voor jou betekent en hoe jij dit ervaart!

Wil jij meepraten over jouw ervaringen met het werken aan herstel van verslaving en hoe het Boeddhisme en de beoefening van mindfulness en compassie jou daarbij ondersteunen? Je bent van harte welkom om via Zoom aan te sluiten en mee te praten, laat het weten via info@recoverydharma.nl!

Als je graag voor jezelf wilt onderzoeken wat het bewandelen van het Achtvoudige Pad voor jou betekent, in relatie tot herstel van verslaving, ben je van harte welkom tijdens een van onze bijeenkomsten.